Показване на 1–32 от 169 резултата

Покажи 32 All

Избери маркуч за наргиле

Маркучът (наричан още мундщук за наргиле) представлява “свързващото звено” между тялото на наргилето и неговия ползвател. Той има два подвижни края, които се свързват съответно с вазата на наргилето и накрайника за пушене, като осигурява вакуума и циркулацията на въздуха по основната тръба.

Както се досещаш, добре подбрания и правилно поддържания маркуч за наргиле е важно условие за качественото изживяване, а ние сме тук, за да ти помогнем да постигнеш именно това!

Функция и устройство на маркучите за наргиле

Когато всмукваш въздух през маркуча, ти задействаш няколко процеса едновременно. Това са нагряването на тютюна от въглените, нахлуването на дима във водата и прехода му от вътрешността на вазата към изхода на мундщука. 

Технически погледнато, маркучите за наргиле са изключително лесни за монтиране и демонтиране. Достатъчно е да прикрепиш единия край в обозначения отвор на вазата, а другия да използваш, за да разпалиш и да започнеш да пушиш наргилето. 

Допълнителните детайли, прилежащи към маркуча, включват:

 • Адаптор за маркуч;
 • Гумено уплътнение за маркуч;
 • Входен накрайник за маркуч;
 • Изходен накрайник за маркуч за наргиле.

Редовната подмяна на изходния накрайник след всяка смоукинг сесия е лесен начин да си гарантираш отлична хигиена и безопасност, без задължително да подменяш целия маркуч. 

Поддръжка и подмяна на маркучите за наргиле

След като загасиш и разглобиш наргилето е препоръчително да почистиш старателно всичките му части, за да избегнеш както повърхностно, така и дълбоко наслагване на замърсявания. За целта можеш да използваш както обикновена, хладка, течаща вода, така и специализирани аксесоари за почистване на наргиле

Подмяната на маркуча е наложителна в няколко ситуации, а именно:

 • Повреда, деформация или малфункция;
 • Промяна в качеството на вкуса вследствие на тютюневи натрупвания;
 • Промяна във външния вид, надрасквания, охлузвания и други козметични проблеми.

При ежедневна употреба на наргилето се препоръчва маркучът да се подменя изцяло на всеки 3-4 месеца, докато по-редките сесии предполагат и по-рядка подмяна. 

Какви видове маркучи за наргиле се предлагат на пазара?

Пазарът е изключително богат на материи, форми и екстри, що се касае до мундщуците за наргилета. Сред най- популярните опции можете да откриете:

 • Кожен маркуч за наргиле;
 • Силиконов маркуч за наргиле;
 • Текстилен маркуч за наргиле;
 • Пластмасови еднократни маркучи за наргиле;
 • И други.

Встрани от материята, можете да се насладите на редица екзотични добавки към мундщука, в това число леден накрайник, лед светлини, различен брой пълнители и т.н.

Какво се изисква от теб? Да съобразиш избора на маркуч с размера и техническите характеристики на наргилето, да избереш подходящата дължина и желания материал, след което да се насладиш!

Избери между десетки маркучи за наргиле с топ качество!

В онлайн магазин за наргилета Nargile.bg ще откриеш богато разнообразие от маркучи, произведени от водещи световни производители в бранша. 

При нас можеш да пазаруваш както в комплект, така и на части – защото всяко добро наргиле има нужда от правилна грижа, за да запази своя отличителен блясък и отлична функционалност. 

Екипът ни е насреща, за да ти помогне с експертен съвет, индивидуална консултация и лесно пазаруване само с няколко клика на мишката. Защото наргилето не може да бъде само бизнес тогава, когато е преди всичко страст!