Показване на 1–32 от 109 резултата

Покажи 32 All

Oblako M Carrot Чашка + FUMANT Heat Регулируем HMD за Наргиле

Original price was: 110.00 лв..Current price is: 95.00 лв..

Oblako M Pistachio Чашка + FUMANT Heat Регулируем HMD за Наргиле

Original price was: 110.00 лв..Current price is: 95.00 лв..

Quasar RAAS 2 Фънел Чашка за Наргиле

Original price was: 135.00 лв..Current price is: 125.00 лв..

Kaloud Lotus 1+ Auris HMD за Наргиле

Original price was: 120.00 лв..Current price is: 99.00 лв..

Kaloud Lotus 1+ Niris HMD за Наргиле

Original price was: 120.00 лв..Current price is: 106.00 лв..

Kaloud Lotus 1+ HMD за Наргиле

Original price was: 110.00 лв..Current price is: 99.00 лв..

Zeppelin V1 Matte Rose Gold HMD за Наргиле

Original price was: 99.00 лв..Current price is: 40.00 лв..

Zeppelin V1 Matte Gold HMD за Наргиле

Original price was: 99.00 лв..Current price is: 40.00 лв..

Изберете правилното HMD или коронка

През последните няколко години преживяваме най-голямото развитие в световната наргиле културата. Нови модели наргилета, нови модели чашки и аксесоари, и може би най-важното, по-добри устройства за контрол на температурата. Благодарение на разнообразните HMD-та вече не се налага да пушим със старомодни коронки, които се нагряват неравномерно, изискват допълнително ставане от дивана, за да смените въглени, а сесията приключва далеч преди тютюнът да е употребен максимално.

Ако никога не сте ползвали HMD (Heat Management Device, нагревателно устройсто, печка, лотус), ще Ви ги представим по най-удобния начин. Всички HMD-та работят по сходен начин – поставят се върху чашката, а предимствата са огромни.

Защо препоръчваме употребата на HMD при пушене на наргиле?

1. С HMD може да пушите разнообразни по размер и материал чашки.

2. Икономични са. Коронка или мрежа изискват смяна на въглени за по-продължителна сесия. С повечето HMD-та три въглена са достатъчни за сесия от час и половина-два.

3. Удобство. Повечето модерни нагревателни устройства не налагат употребата на фолио.

4. Правилно нагряване на чашка и тютюн. HMD-тата насочват потока на горещ въздух по-правилно, отколкото една коронка например, което подобрява и балансира нагряването. Повечето нагревателни устройства са произведени от алуминий или неръждаема стомана, което допълнително поддържа градусите и удължава Вашата наргиле сесия. Най-важното – тютюнът в чашката се нагрява равномерно, защото топлината нагрява, не само тютюна, но и чашката.

5. Цена. Истина е, че някои HMD-та имат висока цена, но за парите си получавате устройство, което може да ползвате години наред.

Какви видове HMD съществуват и какви са разликите?

1. Класически HMD от типа на Kaloud Lotus, Na Grani, Ocean Lit, Alpha FNX, AO 912, Babushka, ONMO.

Това е най-разпространеният тип нагревателно устройство за наргиле. Първото такова се появява през 2012-та година под названието Kaloud Lotus и до ден днешен брандът остава сред лидерите на пазара. Така се появява и нарицателното “лотус за наргиле”, което обединява всички HMD-та от този тип.

Моделите от този тип обикновено се произведат от алуминий или стомана, като стоманените са вечни и съответно по-скъпи. Някои модели имат капаче, както например HMD-тата на Kaloud, Fumant, Zeppelin и други. Капачето позволява да задържите температурата малко по-дълго или да пушите по-тежко наргиле.

2. Регулируеми HMD на Steamulation, Fumant, Reactor.

Този тип HMD-та се поставят върху и около чашката и работят по различен начин. Тук имате възможността да регулирате и контролирате температурата максимално пълноценно. Първото HMD от този тип бе създадено от популярната немска компания Steamulation. Steamulation HMS се появи на пазара с иновативен механизъм за контрол на топлината в 8 степени, заключващо се капаче и пръстен подходящ за голямо разнообразие от чашки.

Българите от Fumant се възползват от идеята за регулируем HMD и създават нова вълна устройства, като последният им модел довежда идеята до кулминация. Fumant Heat ползва иновативна технология за закрепване върху чашката, без необходимост от фолио, плъзгащ се механизъм за регулиране на температурата и заключващ се капак.

Reactor, отново българска компания, също създават регулиращо се HMD с оригинален дизайн и богата функционалност.

Устройствата от този тип се ползват с 3 въглена и продължителността на сесията обикновено надвишава 2 часа.

3. Apple on Top Provost 2. Provost е една от най-употребяваните “печки” за наргиле в САЩ, като по-малко атрактивният външен вид не трябва да Ви заблуждава. Ябълката нагрява перфектно почти всички видове чашки на пазара и може да се ползва както с фънели, така и с традиционни чашки.

4. Всичко в едно. От френския Quasar бранд имат алтернативен подход. Те произвеждат устройства от типа всичко в едно, обединявайки чашка и HMD с капаче в един красив пакет. Quasar RAAS е стъклена фънел чашка с HMD, която се възползва от премиум материали, добре проектиран поток на въздуха и възможност за пушене само с 1 въглен.

Как да изберете правилното HMD/нагревателно устройство за вашия начин на пушене?

Всички изброени видове нагревателни устройства изискват свикване, но са лесни за употреба. Кое е най-правилното за Вас?

За да подберете правилното HMD, трябва да предвидите каква чашка и какъв тютюн за наргиле ще използвате.

HMD от типа на Kaloud Lotus са подходящи за чашки от брандовете на Solaris, UPG, Воскуримся, CosmoBowl, Облако, Japona, Mason, Kong. Този тип нагревателни устройства са по-подходящи за дълги сесии с черни тютюни или по-кратки, но интензивни сесии с блонд тютюни.

Регулируемите HMD са подходящи за всички чашки, на които пасват. Известни в наргиле средите дуети са Steamulation HMS + Alpaca, Solaris, Воскуримся, Bengala, Dschinni Nero. Reactor + Облако.